KOMPARATIVISTIKA VA QIYOSIY-TARIXIY TADQIQOTLARNING FILOLOGIYADAGI AHAMIYATI - Nasirov Abduraxim Abdimutalipovich (ZAMONAVIY LINGVISTIKADA GLOBALIZATSIYA, TIL SIYOSATI VA LISONIY IDENTIKLIKKA OID MUAMMOLAR VA YECHIMLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada komparativistika fanining filologiyadagi o‘rni, qiyosiy-tarixiy tilshunoslikning nazariy asoslari hamda adabiy jarayonlarni qiyosiy o‘rganishning metodologik yondashuvlari tahlil qilinadi. Shuningdek, makro va mikrokomparativistika tushunchalari hamda ularning ilmiy tadqiqotlardagi qo‘llanilish xususiyatlari yoritiladi.