BADIY TARJIMA: NAZARIY ASOSLAR VA AMALIY MUAMMOLAR - Tuxtasinov Ilxomjon Madaminovich (ZAMONAVIY LINGVISTIKADA GLOBALIZATSIYA, TIL SIYOSATI VA LISONIY IDENTIKLIKKA OID MUAMMOLAR VA YECHIMLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada tarjima jarayonining mohiyati, uning asosiy turlari hamda ayniqsa badiiy tarjimaning o‘ziga xos xususiyatlari yoritiladi. Shuningdek, badiiy asarlarni tarjima qilish jarayonida yuzaga keladigan lingvistik va madaniy muammolar tahlil qilinadi hamda ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.