RAQAMLI DAVRDA YOSHLARNING TILGA MUNOSABATI VA LINGVISTIK O‘ZGARISHLAR - Yo‘lchiyeva Maryamxon O‘ktam qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada raqamli davr sharoitida yoshlarning tilga bo‘lgan munosabati hamda lingvistik o‘zgarishlar masalasi tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida internet va ijtimoiy tarmoqlarning tilga ta’siri, yangi til birliklarining paydo bo‘lishi va tilning o‘zgarish jarayonlari yoritiladi. Shuningdek, yoshlar nutqida qisqartmalar, aralash tillar va yangi uslubiy shakllarning keng qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi.