KO‘P TILLILIK (MULTILINGUALISM) VA UNING IJTIMOIY TA’SIRI - Xudoyorova Nafisa Oybek qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada sotsiolingvistikaning muhim yo‘nalishlaridan biri bo‘lgan ko‘p tillilik (multilingualism) hodisasi, uning jamiyat va shaxs rivojiga ta’siri yoritilgan. Muallif tomonidan ko‘p tillilikning kommunikativ, ijtimoiy va madaniy ahamiyati tahlil qilinib, uning ta’lim jarayonidagi o‘rni alohida ko‘rsatib o‘tilgan. Shuningdek, maqolada ko‘p tillilikning ijobiy jihatlari bilan bir qatorda, ona tilining mavqei pasayishi hamda interferensiya kabi muammolari ham ilmiy asosda bayon etilgan. Tadqiqot natijalari va misollar orqali ko‘p tillilikning shaxsning fikrlash doirasini kengaytirishi hamda o‘quv natijalariga ijobiy ta’siri asoslab berilgan.