KOREYS TILINING BOSHQA TILLAR BILAN O‘XSHASH VA FARQLI JIHATLARI - Sherzodova Mehriniso Sherzod qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqola koreys tilining boshqa tillar bilan o‘xshash va farqli jihatlarini chuqur tahlil qiladi. Unda koreys tilining tipologik xususiyatlari, grammatik tuzilishi, fonologik tizimi va leksik qatlamining o‘ziga xosliklari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot koreys tilining boshqa Sharqiy Osiyo tillari, xususan, yapon va xitoy tillari bilan aloqalarini, shuningdek, uning umumiy lingvistik landshaftdagi o‘rnini yoritadi.