KOREYS VA O‘ZBEK TILLARIDA LISONIY OLAM MANZARASI: QIYOSIY-TIPOLOGIK TAHLIL - Ikromova Munisaxon Islomjon qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada koreys va o‘zbek tillarida lisoniy olam manzarasining aks ettirilishi qiyosiy-tipologik nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida ikki xalqning dunyoqarashi, muloqot odobi va ijtimoiy ierarxiyasi tilda qanday namoyon bo‘lishi o‘rganiladi. Koreys tilida ierarxik tizim va ijtimoiy rollar ustuvor bo‘lsa, o‘zbek tilida oilaviy jamoaviylik va mehr-oqibat tushunchalari yetakchi fazilat sifatida gavdalanadi. Aksiologik yondashuv asosida tillardagi madaniy kodlar va milliy mentalitetning o‘zaro bog‘liqligi ochib beriladi.