ILMIY MAQOLA YOZISH VA UNGA QO‘YILADIGAN TALABLAR - Xusniddinova Soliha (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu tezis ilmiy maqola yozish qoidalari va unga qo‘yiladigan asosiy talablarni o‘rganishga qaratilgan. Bu tezisda ilmiy maqolaning tuzilishi, yozish bosqichlari hamda ilmiy uslub xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqola yozishda aniqlik, mantiqiylik va manbalardan samarali foydalangan holda plagiat oldini olish ahamiyatlari asoslab beriladi.