XITOY VA O‘ZBEK TILLARIDA TURIZMGA OID TERMINLAR TADQIQI - Xasanova Shirin Shokir qizi; Djurayev Dilshod Mamadiyorovich (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada xitoy va o‘zbek tillarida turizmga oid terminlar qiyosiy-lingvistik, semantik va leksik jihatdan tadqiq etiladi. Tadqiqotning asosiy maqsadi har ikki tildagi turizm terminologiyasining shakllanish manbalari, leksik-semantik xususiyatlari hamda terminlarning ma’no tizimidagi o‘xshash va farqli jihatlarini aniqlashdan iborat. Maqolada turizm terminlarining umumxalq leksikasi asosida ixtisoslashuvi, so‘z yasalish jarayonlari, xalqaro terminlar va o‘zlashmalar, shuningdek, kalka usuli orqali hosil bo‘lishi misollar asosida yoritiladi.