INGLIZ VA OʻZBEK TILLARIDA SOʻZLARNING SHAKL VA MA’NO MUNOSABATIGA KOʻRA TURLARI - Rashidova Sh.F. (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqola oʻzbek va ingliz tillaridagi sinonim, antonim va paronim soʻzlarni oʻrganishga bagʻishlangan. Maqolada soʻzlarning tuzilishi, ma’nosi va talaffuzi tahlil qilinadi. Shuningdek, ikki til oʻrtasidagi farqlar va oʻxshashliklar aniqlanadi.