MATN TILSHUNOSLIGI TARAQQIYOTI - Mirzakarimova Moxira Toirjon qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada matn tilshunosligining shakllanishi va rivojlanish bosqichlari tahlil qilinadi. Matnning asosiy xususiyatlari, xususan, bog‘liqlik va yaxlitlik tushunchalari yoritiladi. Shuningdek, matn tilshunosligining zamonaviy lingvistikadagi o‘rni va amaliy ahamiyati ko‘rib chiqiladi.