BIZNESDA XITOY TILI: MULOQOT VA ISHBILARMONLIK ODOBI XUSUSIYATLARI: XALQARO ISHBILARMONLIK MUHITIDA TIL VA MADANIYAT JIHATLARINI TADQIQ ETISH - Jurakulov Shamsiddin Ikrom o‘g‘li; Shasaidova Lola Shamaksudovna (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqola xalqaro biznes muhitida xitoy tilining muloqot xususiyatlari va ishbilarmonlik odobi (etiketi) o‘rtasidagi bog‘liqlikni o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda xitoy tili leksikasidagi madaniy markerlar, iyerarxik muloqot shakllari va "Guanxi", "Mianzi", "Renqing" kabi fundamental tushunchalarning pragmatik in’ikosi tahlil qilinadi. Muallif biznes muzokaralarida til va madaniyatning o‘zaro sintezi muvaffaqiyatli hamkorlikning asosi ekanligini ilmiy asoslab beradi.