ZAMONAVIY TILSHUNOSLIKDA LEKSIKOLOGIYA VA UNING TARKIBIY QISMLARI - Isoqulova G.O.; Xakimboyeva O.K. (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada leksikologiya bo‘limlari mavzusiga oid ma’lumotlar yoritib berish maqsad qilingan. Mazkur tadqiqot ishida leksikologiyaning nazariy asoslari, tilshunoslik tizimidagi o‘rni hamda uning asosiy yo‘nalishlari atroflicha tahlil qilinadi. Shuningdek, tilning lug‘aviy boyligi, so‘zlarning ma’nosi, ularning kelib chiqishi va qo‘llanish doirasiga alohida e’tibor qaratilib, mazkur jarayonlarning o‘ziga xos xususiyatlari ochib beriladi. Xususan, semasiologiya, onomasiologiya, etimologiya, frazeologiya, dialektologiya, leksikografiya, onomastika, terminologiya va neologiya kabi bo‘limlarning vazifalari ilmiy asosda izohlanadi.