MATN TILSHUNOSLIGIDA SEMANTIK VA PRAGMATIK TAHLIL MUAMMOLARI - Ilmurodova Sevara Baxtiyor qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada matn tilshunosligida semantik va pragmatik tahlilning nazariy asoslari, ularning o‘zaro bog‘liqligi hamda amaliy qo‘llanish muammolari tahlil qilinadi. Mening fikrimcha, matnni to‘liq anglash uchun nafaqat til birliklarining lug‘aviy ma’nosi, balki kontekst, nutq vaziyati va kommunikativ maqsad ham muhim ahamiyatga ega. Maqolada ushbu yondashuvlar badiiy va ilmiy matnlar misolida yoritiladi.