KOREYS TILINING AGGLYUTINATIV MORFOLOGIYASI: TILSHUNOSLIK NAZARIYASIDA TAHLIL - Eshonova Sarvinoz Oybek qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada koreys tilining agglyutinativ morfologiyasi tilshunoslik nazariyasi nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Agglyutinatsiya – so‘z o‘zagiga har bir grammatik ma’noni ifodalovchi alohida qo‘shimchalarning ketma-ket birikishi jarayoni. Koreys tili qo‘shimchalarning bir ma’noliligi, qat’iy tartibi bilan agglyutinativ tillarning tipik vakili. Maqolada fe’l morfologiyasi, qo‘shimchalar tartibi va hurmat tizimi tahlil qilinadi. Xulosada koreys tilining universal grammatik tamoyillarni tekshirishdagi ahamiyati ko‘rsatilgan.