SINTAKSISNING ASOSIY BIRLIKLARI VA ULARNING VAZIFALARI - Dehqonova Manzuma Akramjon qizi; Xakimbayeva Ozoda Kalandarovna (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada sintaksisning asosiy birliklari hisoblangan so‘z birikmasi va gap, ularning tuzilishi hamda vazifalari haqida ma’lumot beriladi. Sintaktik birliklarning nutq jarayonidagi o‘rni, ularning o‘zaro bog‘lanish xususiyatlari va fikr ifodalashdagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, gap bo‘laklari va ularning vazifalari misollar asosida tushuntiriladi. Mazkur maqola sintaksisning nazariy asoslarini o‘rganishda muhim manba bo‘lib xizmat qiladi.