MAQOLA VA QO‘LLANMALARNING TA’LIM JARAYONIDAGI O‘RNI VA AHAMIYATI - Bahronova Dilobar; Xakimbayeva O.K. (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada maqola va qo‘llanma tushunchalari, ularning vazifalari, tuzilishi hamda ta’lim jarayonidagi o‘rni izchil yoritiladi. Maqola ilmiy fikrni ifodalash, muammoni tahlil qilish va yangi qarashlarni ilgari surish vositasi sifatida baholansa, qo‘llanma o‘quvchini nazariy bilimdan amaliy faoliyatga olib chiquvchi o‘quv-uslubiy manba sifatida talqin etiladi. Shuningdek, mazkur maqolada ushbu ikki turdagi yozma manbaning o‘xshash va farqli jihatlari, ularni yaratish tamoyillari hamda zamonaviy ta’limdagi amaliy ahamiyati tahlil qilinadi.