ZAMONAVIY TILSHUNOSLIKDA FONETIK VA FONOLOGIK MUAMMOLAR - Abdullayeva Mubina Ozodjon qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada tilshunoslikning tovush tizimini o‘rganuvchi ikki asosiy sohasi – fonetika va fonologiyaning predmeti, vazifalari va o‘zaro munosabati yoritilgan. Mazkur maqolada nutq tovushlarining hosil bo‘lishi (artikulyatsiya), akustik xususiyatlari va ularning tilda ma’no farqlash vazifasini bajarishi masalalari qiyosiy tahlil qilinadi.