ULUG‘BEK HAMDAM ASARLARIDA NUTQIY AKTLAR VA INTENSIYANING PRAGMATIK VAZIFALARI - Turobova Nargiza Arolovna (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada badiiy asarning ifodaliligini oshirishga yordam beradigan maxsus vosita nutqiy aktlar va so‘zlovchi intensiyasining voqealanishi pragmalingvistik tahlil qilingan. Yozuvchi Ulug‘bek Hamdamning “Muvozanat”, “Isyon va itoat” hamda “Sabo va Samandar” romanlaridagi olingan parchalarda nutqiy aktlarning badiiy-estetik qiymati o‘z ifodasini topgan.