‘PRIDE AND PREJUDICE’ ASARIDA ‘PREJUDICE’ TUSHUNCHASINING TARJIMA VA TALQIN MUAMMOLARI - G’ofurova Mubina Jasur qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada “Pride and Prejudice” asaridagi “prejudice” tushunchasining o‘zbek tiliga “andisha” deb tarjima qilinishi tahlil qilinadi. Muallif ushbu tarjima asar mazmunini to‘liq aks ettirmasligini, balki muallif niyatini qisman buzishini asoslab beradi. Elizabeth Bennet obrazi orqali insoniy idrokdagi xatolar ochib beriladi.