TIL KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISHDA SUN’IY INTELLEKTNING AHAMIYATI - Uchqun Tursunqulov Alisher o`g`li (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada til kompetensiyasini rivojlantirish jarayonida sun’iy intellekt texnologiyalarining ahamiyati tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt asosidagi platformalar va ilovalar o‘quvchilarning tinglash, o‘qish, yozish va gapirish ko‘nikmalarini rivojlantirishda samarali vosita sifatida xizmat qilishi yoritiladi. Shuningdek, individual yondashuv, moslashuvchan o‘qitish tizimi va real vaqt rejimida tahlil qilish imkoniyatlari orqali ta’lim sifatini oshirishdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari sun’iy intellektning til o‘rganish jarayonini yanada samarali va interaktiv qilishini ko‘rsatadi.