SUN`IY INTELLEKT YORDAMIDA TIL O`RGANISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH - To`lqinova Ra`no Shamsiddin qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining til o‘rganish jarayonidagi o‘rni, imkoniyatlari va samaradorligi keng tahlil qilinadi. Ayniqsa, Natural Language Processing hamda Computer-Assisted Language Learning asosida ishlab chiqilgan tizimlar orqali til o‘rganishda individual yondashuv, moslashuvchan o‘qitish va samaradorlikni oshirish masalalari yoritiladi. Tadqiqot davomida zamonaviy raqamli platformalar va mobil ilovalarning o‘rni ,shuningdek, zamonaviy ilovalar orqali amaliy natijalar alohida ko‘rib chiqiladi.