SUN’IY INTELLEKT VA TIL - Sharipova Sadoqat Namoz qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada sun’iy intellektning til o‘rganishdagi o‘rni, uning innovatsion imkoniyatlari va qo‘llanilish usullari tahlil qilinadi. Adaptiv o‘quv tizimlari, tabiiy tilni qayta ishlash texnologiyalari hamda virtual yordamchilar orqali til ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari sun’iy intellektning til ta’limidagi istiqbolli yo‘nalish ekanligini ko‘rsatadi.