RAQAMLI KOMMUNIKATSIYANING TILGA TA’SIRI - Shamuratova Gulnoza Seytmuratovna (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada raqamli kommunikatsiyaning tilga ta’siri uchta mumtoz manba asosida tahlil qilinadi. Bugungi kunda ijtimoiy tarmoqlar, messenjerlar va qisqa yozish odati nutqni tezlashtirdi, lekin shu bilan birga imlo, uslub va so’z tanlashdagi mas’uliyatni ham susaytirdi. Abdulla Avloniy, Alisher Navoiy va Yusuf Xos Hojibning fikrlari orqali raqamli muhitda til madaniyati nega muhimligi ochib beriladi. Maqolada tilning soddalashuvi, qisqartmalar ko’payishi, begona unsurlar aralashuvi va so’zning qadrini saqlash masalalari sodda tilda yoritiladi.