SUN’IY INTELLEKT YORDAMIDA XORIJIY TIL O‘RGANISH SAMARADORLIGI - O‘rolova Sevinch Shovkat qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining xorijiy tillarni o‘rganish jarayonidagi o‘rni va samaradorligi tahlil qilinadi. Bugungi kundagi zamonaviy ta’lim tizimida turli xil AI vositalari orqali o‘rganish o‘quvchilarda individual yondashuvning shakllanishi, mustaqil ta’lim olish imkoniyatlarini kengaytirishi va til o‘rganish jarayonini yanada interaktiv, qiziqarli qilishga xizmat qilishi yoritilgan.