LINGVISTIK CHATBOTLAR VA EMOTSIONAL INTELLEKTNING INSON NUTQINI AKS ETTIRISHIDAGI O‘RNI - Muminjonova Marvaridxon Oybek qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada lingvistik chatbotlarning inson nutqiga xos bo‘lgan emotsional jihatlarni qayta ishlash va aks ettirish imkoniyatlari ilmiy tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida sun’iy intellekt tizimlarida emotsional intellektning o‘rni, matnli muloqotda hissiyotlarni aniqlash algoritmlari va pragmatik xususiyatlari yoritilgan hamda yakunda mavzuga doir xulosalar bilan boyitilgan.