SUN’IY INTELLEKT VA INDIVIDUAL TA’LIM: TIL O‘RGANISHDA MOSLASHTIRILGAN YONDASHUVLAR - Isoyeva Shahrizoda Ilhom qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining til o‘rganish jarayonini individuallashtirishdagi roli keng qamrovli tahlil qilinadi. Tadqiqotda adaptiv platformalar, tabiiy tilni qayta ishlash (NLP) va chatbotlarning ta’lim samaradorligini oshirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, shaxsiylashtirilgan yondashuvning afzalliklari bilan bir qatorda, texnologik bog‘liqlik, ma’lumotlar xavfsizligi va raqamli tengsizlik kabi muammolar ko‘rib chiqiladi. Maqolada SI an’ anaviy metodlarni to‘ldirishi va o‘qituvchi rolini butunlay almashtirmasdan, uning samaradorligini oshirishi haqida xulosalar berilgan.