SUN’IY INTELLEKT TOMONIDAN YARATILGAN MATNLAR VA INSON NUTQI: LINGVISTIK TAHLIL - Alinova Fotimaxon (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt tomonidan yaratilgan matnlarning lingvistik xususiyatlari inson nutqi bilan qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida matnlarning grammatik tuzilishi, uslubiy xususiyatlari, semantik aniqligi hamda kontekstni ifodalash darajasi o’rganiladi. Shuningdek, sun’iy intellekt matnlarining afzalliklari va kamchiliklari aniqlanib, ularning zamonaviy kommunikatsiyadagi o’rni baholanadi.