UNESCO MA’LUMOTLARI ASOSIDA YO’QOLIB BORAYOTGAN TILLAR MUAMMOSI - Solijonova Sabina Soib qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada dunyo tillarining yo’qolib borish muammosi,uning asosiy sabablari hamda ularni saqlash yo’llari tahlil qilinadi.Globallashuv jarayonlari,migratsiya,urbanizatsiya va raqamli texnolgiyalarning rivojlanishi natijasida kichik tillarning iste’mol doirasi torayib borayotgani ko’rsatib beriladi.UNESCO tomonidan taqdim etilgan ma’lumotlar asosida tillarning yo’qolish darajas va lingvistik xilma-xillikning global ahamiyati yoritiladi.