LINGVISTIK LUG‘ATLAR VA ENSIKLOPEDIK LUG‘ATLAR - Shermatova Sevinchoy Otamurotovna (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada lingvistik va ensiklopedik lug‘atlarning nazariy asoslari, ularning tasnifi, tuzilishi hamda funksional xususiyatlari keng tahlil qilinadi. Shuningdek, mazkur lug‘at turlarining o‘xshash va farqli jihatlari, zamonaviy ta’lim jarayonidagi o‘rni hamda til o‘rganish va ilmiy izlanishlarda tutgan ahamiyati yoritib beriladi.