TILSHUNOSLIKDA RAQAMLI INQILOB: AVTOMATLASHTIRILGAN TARJIMA TIZIMLARINING TAHLILI - Qurbonaliyeva Ruxshona (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu ishda an’anaviy tarjima usullaridan raqamli platformalarga o’tish jarayoni va hozirgi kundagi eng samarali dasturiy ta’minotlar qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda neyron tarmoqlarining til o’rganish va o’girishdagi roli yoritilgan. Maqolada bugungi kunda keng qo’llanilayotgan onlayn tarjimonlar, CAT-vositalari va sun’iy intellektga asoslangan tizimlarning ishlash prinsiplari hamda ularning tarjimonlar faoliyatidagi o’rni tahlil qilingan.