SOTSIOLINGVISTIKA FANINING TADQIQOT OBYEKTI, MAQSADI VA VAZIFALARI - Normo‘minova Charos Azimjonovna (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada sotsiolingvistika fanining tadqiqot obyekti, asosiy maqsadi va vazifalari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Til va jamiyat o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik, ijtimoiy omillarning tilga ta’siri hamda zamonaviy sotsiolingvistik yondashuvlar ko‘rib chiqiladi.