TERMINSHUNOSLIK — ILM- FAN TILI - Eshmurodova Nozima Ihom qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada o’zbek tili terminologiyasining boyish manbalari, sohaviy terminlarning yasalish xususiyatlari va ularni xalqaro standartlarga muvofiqlashtirish masalalari tahlil qilinadi. Ayniqsa, axborot texnologiyalari va iqtisodiyot sohasidagi yangi qatlamlar tadqiq etiladi.