JAHON TILSHUNOSLIGI: MUAMMOLAR VA ZAMONAVIY TENDENSIYALAR - Asqarjonova Madina Dilshod qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada jahon tilshunosligining zamonaviy rivojlanish bosqichi, uning oldida turgan dolzarb muammolar va asosiy ilmiy tendensiyalar keng tahlil qilinadi. Xususan, globallashuv jarayonida milliy tillarning saqlanishi va rivojlanishi, internet hamda raqamli kommunikatsiyaning til tizimiga ta’siri, shuningdek, til va tafakkur o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik masalalari yoritilgan. Maqolada o‘zbek va jahon adabiyoti vakillarining fikrlari va iqtiboslari asosida tilning ijtimoiy, madaniy va falsafiy ahamiyati ochib beriladi.