O‘ZBEK VA INGLIZ ROMANCHILIGIDA AYOLLAR OBRAZINING LINGVOMADANIY TALQINI - Daminova Kumush Rustam qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek va ingliz romanchiligida ayollar obrazining lingvomadaniy talqini qiyosiy asosda tahlil qilinadi. Ayol obrazi orqali milliy mentalitet, qadriyatlar tizimi va ijtimoiy qarashlar ifodalanishi o‘rganiladi. Tadqiqotda badiiy matnda qo‘llanilgan lingvistik vositalar orqali ayol obrazining yaratilish mexanizmlari ochib beriladi. Shuningdek, o‘zbek va ingliz adabiyotida ayol obrazining umumiy va farqli jihatlari aniqlanadi.