TIBBIYOT TERMINLARINI INGLIZ TILIDA O‘QITISHDA YUZAGA KELADIGAN MUAMMOLAR VA ULARNING YECHIMLARI - Butunbayeva Aziza Sayfullo qizi (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada tibbiyot yo‘nalishi talabalariga ingliz tilida tibbiy terminologiyani o‘qitishda yuzaga keladigan lingvistik, metodik va psixologik muammolar kompleks tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida an’anaviy o‘qitish metodlarining cheklanganligi asoslanib, ularning kommunikativ kompetensiyani shakllantirishdagi samarasizligi ilmiy dalillar bilan ko‘rsatib beriladi. Maqolada ESP (English for Specific Purposes) yondashuvi va kommunikativ metodning o‘zaro integratsiyasi asosida tibbiy terminologiyani o‘qitishning samarali modeli taklif etiladi. Tadqiqot natijalari kommunikativ yondashuv asosida tashkil etilgan ta’lim jarayoni talabalar tomonidan terminlarni chuqur o‘zlashtirish, ularni real kasbiy muloqotda qo‘llash hamda kasbiy kommunikativ kompetensiyani rivojlantirishda muhim ahamiyat kasb etishini ko‘rsatadi.