ARAB TILIDAGI JINOYAT HUQUQI TERMINLARINING MORFOLOGIK-SINTAKTIK USULDA YASALISHI - Abdulkasimova Laziza Abdukaxxarovna (TILSHUNOSLIKDA ANTROPOSENTRIZM: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR MAVZUSIDAGI RESPUBLIKA ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada hozirgi arab tilidagi jinoyat huquqi terminlarining morfologik-sintaktik usul orqali yasalishi tadqiq qilingan. Morfologik-sintaktik usullar hisoblangan ellipsis va o‘zak qo‘shish arab tilidagi jinoyat huquqi terminlarining yasalishida sermahsul usullar deb topildi.