O‘ZBEK TILIDAGI AKT TERMINLARINING TUZILISHI, TERMIN YASALISH USULLARI VA O‘ZLASHMA TERMINLAR - Tuychiyev Sobir Abdusodikovich (THE USE OF MODERN DIGITAL TECHNOLOGIES IN LINGUISTICS AND FOREIGN LANGUAGE TEACHING. INTERNATIONAL SCIENTIFIC AND PRACTICAL CONFERENCE, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada o‘zbek tilida axborot-kommunikatsiya texnologiyalari (AKT) sohasiga oid terminlarning shakllanishi, ularning tuzilish xususiyatlari, termin yasalish usullari hamda o‘zlashma terminlarning lingvistik va sotsiokultural jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida AKT terminologiyasining morfologik, sintaktik va semantik xususiyatlari o‘rganilib, o‘zlashma terminlarning o‘zbek tiliga moslashuvi jarayoni ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, terminlarning standartlashuvi, ularni milliylashtirish va normativlash masalalari ham muhokama qilinadi.