BƏDII ƏSƏRIN DILI - Həsənova Leyla Ziyafət qızı (THE USE OF MODERN DIGITAL TECHNOLOGIES IN LINGUISTICS AND FOREIGN LANGUAGE TEACHING. INTERNATIONAL SCIENTIFIC AND PRACTICAL CONFERENCE, 2026)
Bədii əsərin dili yazıçının fikirlərini, duyğularını və ideyalarını oxucuya çatdırmaq üçün istifadə etdiyi xüsusi ifadə vasitələrinin məcmusudur. Bu dil adi danışıq dilindən fərqlənir; daha obrazlı, emosional və təsirli olur. Yazıçı sözlər vasitəsilə yalnız məlumat vermir, eyni zamanda oxucuda müəyyən hisslər və təsəvvürlər yaradır. Bədii dilin əsas xüsusiyyətlərindən biri onun obrazlılığıdır. Bu obrazlılıq müxtəlif bədii təsvir və ifadə vasitələri ilə təmin olunur. Bədii əsərin dilində emosionallıq, fərdilik və üslub müxtəlifliyi də mühüm yer tutur. Hər bir yazıçı özünəməxsus dil və üslub yaradır ki, bu da onun yaradıcılığını digərlərindən fərqləndirir. Bədii əsərin dili sadəcə ifadə vasitəsi deyil, həm də əsərin estetik gücünü yaradan əsas komponentdir. Məqalədə bədii əsərin dili ilə bağlı qeyd olunan bütün bu məqamlar ətraflı şəkildə tədqiqata cəlb olunmuş və mövzuyla bağlı dolğun fərziyyələr irəli sürülmüşdür.