TILSHUNOSLIK VA CHET TILLARNI O‘QITISHDA ZAMONAVIY RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH - Adxamov Iqrorbek O’tkirbek o’g’li (THE USE OF MODERN DIGITAL TECHNOLOGIES IN LINGUISTICS AND FOREIGN LANGUAGE TEACHING. INTERNATIONAL SCIENTIFIC AND PRACTICAL CONFERENCE, 2026)
Ushbu maqolada chet tillarni o‘qitish jarayonida zamonaviy raqamli texnologiyalardan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Raqamli vositalarning ta’lim jarayonidagi o‘rni, o‘quvchilarning bilim olish faolligiga ta’siri, interaktiv yondashuvlar bilan uyg‘unlashuvi hamda multimedia va onlayn platformalarning samaradorligi yoritiladi. Shuningdek, raqamli texnologiyalarning afzalliklari bilan bir qatorda, ularni qo‘llashda uchraydigan ayrim muammolar ham ilmiy nuqtai nazardan ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, raqamli vositalar ta’lim sifatini oshirish, o‘quvchilarning mustaqil ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirish va motivatsiyasini kuchaytirishda muhim vosita hisoblanadi.