ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA O‘QITUVCHI KASBIY MAHORATINI RIVOJLANTIRISH MODELINI TAKOMILLASHTIRISH MEXANIZMLARI - Mannonova Nilufar Sayfullayevna (TRANSMILLIY QO‘SHMA TA’LIM DASTURLARINING RIVOJLANISHI: O‘ZDJTU TAJRIBASI VA XALQARO SIFAT KAFOLATI TIZIMLARI BO‘YICHA ILMIY-AMALIY YONDASHUVLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Maqolada zamonaviy pedagogik texnologiyalar asosida o‘qituvchilarning kasbiy mahoratini rivojlantirish modelini takomillashtirishga doir mexanizmlar chuqur ilmiy tahlil qilinadi. Pedagogik innovatsiyalar, kompetensiyaviy yondashuv, raqamli ta’lim vositalari, pedagogik integratsiya va refleksiv amaliyotlarning o‘qituvchi malakasini oshirishdagi roli o‘rganilgan. Tadqiqot jarayonida nazariy, diagnostik, eksperimental va modellashtirish metodlaridan foydalanildi. Yaratilgan takomillashtirilgan model o‘qituvchilarning raqamli savodxonligi, konstruktiv baholash, kommunikativ kompetensiyasi, ijodkorligi, kasbiy refleksiyasi va adaptiv ta’lim metodlarini qo‘llash malakasini rivojlantirishga xizmat qiladi. Olingan natijalar amaliy tavsiyalar shaklida ta’lim tizimida qo‘llanishi mumkin.