CLIL VA PIRLS YONDASHUVLARI ASOSIDA INGLIZ TILI DARSLARIDA FANLARARO INTEGRATSIYANI TASHKIL ETISHNING METODIK ASOSLARI - Xolmurodova Mahliyo Usmon qizi (TRANSMILLIY QO‘SHMA TA’LIM DASTURLARINING RIVOJLANISHI: O‘ZDJTU TAJRIBASI VA XALQARO SIFAT KAFOLATI TIZIMLARI BO‘YICHA ILMIY-AMALIY YONDASHUVLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Maqolada umumta’lim maktablarida ingliz tili darslarini fanlararo integratsiya asosida tashkil etishning nazariy va metodik asoslari tahlil qilinadi. CLIL (Content and Language Integrated Learning) va PIRLS (Progress in International Reading Literacy Study) yondashuvlari uyg‘unligida o‘quvchilarning o‘qish savodxonligi, mantiqiy tafakkuri hamda kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirish imkoniyatlari yoritiladi. Shuningdek, mazkur yondashuvlar asosida ishlab chiqilgan ayrim amaliy metodlarning pedagogik samaradorligi asoslab beriladi.