EKOLOGIK TA’LIMNI INGLIZ TILI FANIGA INTEGRATSIYALASHNING PEDAGOGIK IMKONIYATLARI - Isomiddinova Shahlo Olim qizi (TRANSMILLIY QO‘SHMA TA’LIM DASTURLARINING RIVOJLANISHI: O‘ZDJTU TAJRIBASI VA XALQARO SIFAT KAFOLATI TIZIMLARI BO‘YICHA ILMIY-AMALIY YONDASHUVLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablari o‘quvchilarida ekologik madaniyatni shakllantirishda ekologik ta’limni ingliz tili faniga integratsiya qilishning pedagogik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida an’anaviy ta’lim yondashuvlarining ekologik ongni rivojlantirishdagi kamchiliklari aniqlanib, loyihaviy ta’lim texnologiyalari asosida tashkil etilgan integrativ yondashuvning samaradorligi asoslab beriladi. Shuningdek, “Eco English” loyihasi doirasida o‘quvchilarning ekologik kompetensiyalarini rivojlantirishga xizmat qiluvchi amaliy faoliyat turlari hamda ularning ta’lim jarayonidagi ahamiyati yoritiladi.