QO‘SHMA TA’LIM DASTURLARIDA TARJIMA SIFATINI TA’MINLASH: INSTITUTSIONAL TAJRIBA VA METODOLOGIK YONDASHUVLAR - Babamuradova Nozima Farxod qizi (TRANSMILLIY QO‘SHMA TA’LIM DASTURLARINING RIVOJLANISHI: O‘ZDJTU TAJRIBASI VA XALQARO SIFAT KAFOLATI TIZIMLARI BO‘YICHA ILMIY-AMALIY YONDASHUVLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu tezis qo‘shma ta’lim dasturlarida tarjima sifatini ta’minlash va baholash muammolarini va qiyinchiliklarini institutsional tajriba va zamonaviy metodologik yondashuvlar asosida tahlil qilishga qaratilgan. Tadqiqotda xalqaro hamkorlik doirasida amalga oshirilayotgan o‘quv jarayonlarida tarjimaning akademik sifat, madaniy moslik va kommunikativ samaradorlikka ta’siri o‘rganiladi. Shuningdek, tarjima jarayonlarini boshqarishning institutsional mexanizmlari hamda sifat nazorati tizimlari tahlil qilinadi.