QO‘SHMA TA’LIM DASTURLARI ASOSIDA YUKSAK SALOHIYATLI CHET TILI O‘QITUVCHILARINI TAYYORLASHNING ZAMONAVIY MODELI - Ramazanov Ulug‘bek Homid o‘g‘li (TRANSMILLIY QO‘SHMA TA’LIM DASTURLARINING RIVOJLANISHI: O‘ZDJTU TAJRIBASI VA XALQARO SIFAT KAFOLATI TIZIMLARI BO‘YICHA ILMIY-AMALIY YONDASHUVLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston oliy ta’lim tizimida xalqaro hamkorlikni rivojlantirishning huquqiy asoslari, diplomatik yo‘nalishlari hamda amaliy natijalari tahlil qilinadi. Mustaqillik yillarida oliy ta’limni modernizatsiya qilish, xalqaro standartlarga moslashtirish va investitsiyaviy jozibadorligini oshirish borasida amalga oshirilgan islohotlar yoritilgan. Xususan, O‘zbekiston davlat jahon tillari universitetining yetakchi xorijiy oliy ta’lim muassasalari bilan hamkorlikdagi qo‘shma ta’lim dasturlari, ularning tashkiliy-huquqiy mexanizmlari va samaradorligi ilmiy asosda ko‘rib chiqilgan.