TINGLAB TUSHUNISH KO‘NIKMASINI RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ORQALI TAKOMILLASHTIRISHDA MOTIVATSIYANING ROLI - Umarova Nigora Amirjon qizi (TRANSMILLIY QO‘SHMA TA’LIM DASTURLARINING RIVOJLANISHI: O‘ZDJTU TAJRIBASI VA XALQARO SIFAT KAFOLATI TIZIMLARI BO‘YICHA ILMIY-AMALIY YONDASHUVLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada xorijiy tilni o‘rganishda, ayniqsa tinglab tushunish ko‘nikmasini takomillashtirish jarayonida motivatsiyaning o‘rni va ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, raqamli texnologiyalarning (multimedia vositalar, interaktiv platformalar, mobil ilovalar va sun’iy intellektga asoslangan dasturlar) tinglab tushunish ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi imkoniyatlari motivatsiya bilan bog‘liq holda ko‘rib chiqiladi. Maqolada o‘qituvchining motivator sifatidagi roli va ta’lim jarayonini samarali tashkil etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ham berilgan.