XORIJIY TIL TA’LIMIDA SHAXS MILLIY IDENTIFIKATSIYASINI SHAKLLANTIRISHNING NAZARIY-PEDAGOGIK ASOSLARI - Sodiqova Umida Abdumajitovna (TRANSMILLIY QO‘SHMA TA’LIM DASTURLARINING RIVOJLANISHI: O‘ZDJTU TAJRIBASI VA XALQARO SIFAT KAFOLATI TIZIMLARI BO‘YICHA ILMIY-AMALIY YONDASHUVLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur tezisda xorijiy til ta’limi jarayonida shaxsning milliy identifikatsiyasini shakllantirish masalasi nazariy-pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Globallashuv sharoitida madaniyatlararo muloqot kuchayib borayotgan bir paytda yosh avlodda milliy o‘zlikni anglash, milliy qadriyatlarga hurmat ruhini tarbiyalash hamda ularni xorijiy til vositasida namoyon eta olish ko’nikmalarini shakllantirish dolzarb vazifa sifatida qaraladi. Tadqiqotda madaniyatlararo yondashuv, pedagogik yondashuv va shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim tamoyillari asosida xorijiy til darslarida milliy identifikatsiyani shakllantirishning pedagogik shart-sharoitlari ochib beriladi.