ARAB DAVLATLARIDA DIALEKTIZM VA SHEVALARNING HUDUDIY FARQLANISHI, LINGVISTIK XILMA-XILLIK VA QIYOSIY TAHLILI - Safarova Sabrina Ulug‘bek qizi (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu maqolada arab davlatlarida shevalar va dialektlarning hududiy farqlanishi, so‘zlashuvdagi o‘rni haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, so‘zlar qo‘llanilishidagi farqlar ochib beriladi va kundalik muloqotda foydalaniladigan qisqacha so‘zlashuv adabiy arab tilidagi va Misr shevasi qiyosiy taqqoslanadi. Maqola arab tilidagi dialektal xilma-xillikning kundalik nutq darajasiga qanday namoyon bo‘lishini ochib beradi va mintaqaviy til xosliklarini tushunish ilmiy ahamiyat kasb etadi.