ARAB TILIDAGI IBORALARNI O‘ZBEK TILIGA TARJIMA QILISHDA SO‘ZMA-SO‘Z TARJIMA VA MAZMUNAN TARJIMA FARQLARI - Yo‘ldosheva Solihabonu Jahongir qizi (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu maqolada arab tilidagi iboralarni o‘zbek tiliga tarjima qilish jarayonida so‘zma-so‘z va mazmunan tarjima o‘rtasidagi farqlar tahlil qilingan.Maqolaning asosiy maqsadi arab tilidan o‘zbek tiliga ma’noni yo‘qotmagan holda to‘g‘ri va samarali tarjima qilish yo‘llarini tadqiq qilish.