ARAB TILINI OʻQITISHDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR VA SUN’IY INTELLEKT IMKONIYATLARI - Ummatova Fazilat Ziyod qizi (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu maqolada arab tili o‘qitishda inavatsion texnologiyalar va sun’iy intellekt imkoniyatlari tahlil qilinadi. Arab tili ta’limida zamonaviy texnologiyalarni qo‘llash, o‘quv jarayonini samarali va qiziqarli qilishda muhim ahamiyatga ega. Sun’iy intellekt yordamida individual o‘quv dasturlari yaratish, til o‘rganish jarayonini shaxsiylashtirish va o‘quvchilarning ehtiyojlariga moslashtirish mumkin. Shuningdek, maqolada onlayn platformalar, mobil ilovalar va interaktiv o‘quv vositalarining arab tili o‘qitishidagi roli ko‘rib chiqiladi. Inavatsion texnologiyalar yordamida o‘quvchilarni til o‘rganishga bo‘lgan qiziqishini oshirish, ularning kommunikativ qobiliyatlarini rivojlantirish va madaniy kontekstni tushunishlariga yordam berish maqsadida amalga oshiriladigan amaliy tadbirlar taqdim etiladi. Ushbu tadqiqot natijalari, arab tili o‘qituvchilariga zamonaviy usullarni qo‘llashda ko‘maklashish va ta’lim sifatini oshirishda muhim manba bo‘lishi kutilmoqda.