SHOIRLAR AMIRI AHMAD SHAVQIY - Imomaliyeva Muxlisabonu Xusanboy qizi; Daminov Bahromjon (ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2025)
Ushbu maqola arab she’riyatining eng buyuk namoyandalaridan biri, “Shoirlar amiri” laqabiga sazovor bo‘lgan Ahmad Shavqiy hayoti, ijodi va madaniy merosini yoritishga bag‘ishlangan. Maqolada Shavqiyning madaniy va tarixiy kontekstdagi o‘rni, she’riyat va dramatik asarlari, islomiy ta’sir va vatanparvarlik ruhidagi ijodi, shuningdek, uning Fransiya va Ispaniya davridagi faoliyati hamda she’riy merosi tahlil qilinadi. Shu orqali maqola nafaqat Shavqiy shaxsini, balki arab adabiyotining yangi davrga o‘tishidagi rolini ham ochib beradi.